Tidspunkt: 3. marts 2025 kl. 14.30 - 15.20
Vi befinder os i en tid, hvor nye teknologier hele tiden fører til, at hele brancher må genopfinde sig selv med helt nye forretningsmodeller.
Et ofte anvendt eksempel er musik og filmbrancherne, der gik fra salg af CD’er og DVD’er til streaming. En lignende udvikling er i gang i mange andre sektorer.
Men disruption er aldrig rart for de insiders, det går ud over, fx Blockbuster eller Universal Music.
Den stærkeste af alle insiders er velfærdsstatens forskellige aktører, som ofte er beskyttet af statslige monopoler, eller noget der ligner. Det er fx forbudt at starte et privat universitet i Danmark.
Hvad kommer det til at betyde for velfærdsstatens vilje til at anvende moderne teknologi til at levere velfærd på nye måder?
Og hvad kommer det til at betyde for velfærdsiværksætteriet i Danmark?
Glæd dig til denne spændende og lærerige session!
Om Martin Ågerup
Medstifter af CEPOS,
Martin Ågerup er co-founder af start-up virksomheden Popoulos Analytics, som udvikler skræddersyede AI-værktøjer til virksomheder og organisationer.
Han er medstifter af tænketanken CEPOS, som han stod i spidsen for som direktør frem til 2023. Han har skrevet fem bøger, senest ”Hvad det vil sige at være borgerlig”. Martin Ågerup er desuden kommentator på Berlingske Tidende og holder foredrag om, hvordan erhvervslivet kan skabe værdi ved hjælp af AI.
Han er bestyrelsesformand for instituttet for Fremtidsforskning, samt for Mads Lundby Hansens mindefond. Han er medlem af Berlingske Fonds bestyrelse samt Johan Schrøders Fonds bestyrelse.
I 2024 vandt han Fonsmarkprisen.
Foto: Sofus Graae